Exposicions de les plaquetones i iketones

El 2018 ens proposen de participar a Girona Temps de Flors. Lògicament, com es tracta d’un esdeveniment que té com a eix central les flors vam decidir que cada una de les plaquetones tindria la seva representació floral. L’exposició va tenir lloc, del 12 al 20 de maig a la capella del Pilar, al Pedret.

Del 20 al 24 d’agost (de fet es va prorrogar un dia més) aquesta mateixa exposició va servir per inaugurar la Casa de l’Artista en Terres de Cruïlla, a la Sénia (Montsià).

 

Girona Temps de Flors

El 2018 participem a Girona Temps de Flors amb l’exposició de les plaquetones i les representacions florals que vam fer de cadascuna. Traslladar quinze llibres tan diferents i singulars a uns muntatges amb plantes i flors va ser un repte que, a la vista de la recepció de la gent, va ser prou encertada.
L’exposició vam triar fer-la a la Capella del Pilar, al barri del Pedret, un espai recuperat amb molt d’esforç i feina per la gent del Pedret Art i Cultura, una manera de donar suport a gent entusiasta i irresponsable com nosaltres i igualment adorables. El fet de ser un espai nou i allunyat del centre històric on s’acumulen centenars de milers de turistes i visitants durant aquest esdeveniment va permetre de fer l’exposició comentada a cada grup de gent que s’acostava a aquell espai. I, la veritat, és que va sorprendre i molt per ser una proposta totalment diferent del que s’acostuma a fer (com es pot veure en els comentaris tan elogiosos al llibre de visites). Fins i tot l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ens va visitar (fora de la ruta inicial), així com la cap de l’oposició d’ERC, l’escriptora Maria Mercè Roca que fan fer uns tuits prou elogiosos. Al final van veure l’exposició 610 persones.

Plaquetones i iketones

Les composicions florals, una mena d’ikebanes de les plaquetones van acabar convertint-se en les iketones. Amb les explicacions pertinents (que agradosament fèiem) es podia descobrir la relació amb els llibres que s’exposaven a sota, de vegades més evidents i d’altres més subtils.

L'exposició en vídeo

En aquests dos vídeos podeu veure el lloc on es va fer la primera de les exposicions i també l’exposició guiada talment fóssiu un dels espectadors.

En aquest vídeo podreu veure l’espai on es va fer la primera exposició de plaquetones i iketones, va ser durant Girona Temps de Flors 2018, a la capella del Pilar, al barri del Pedret.

Aquí teniu la visita guiada on s’expliquen les característiques, dissenys i particularitats de cada una de les quinze plaquetones i els lligams amb les seves representacions florals. 

Temps de Flors a la Sénia

Les festes majors de la Sénia de 2018, a finals d’agost, van ser el moment escollit per inaugurar la Casa de l’Artista en Terres de Cruïlla amb aquesta exposició. L’originalitat de la proposta va causar molt d’impacte per veure uns llibres i les seves representacions florals molt sorprenents que acabaven amb la projecció de Soli Celli, el videoclip que s’havia filmat l’estiu anterior a la Sénia, París i el Molí de la Vella, a pocs quilòmetres d’allí. Les explicacions, tant del Carles Molins com de la Carmen Borja, va permetre, al nombrós públic que va anar passant, poder copsar detalls i connexions entre les quinze plaquetones (els llibres) i les iketones (les seves representacions florals). Van venir a veure l’exposició 270 persones que, com a Girona, van deixar al llibre de visites elogiosos comentaris.