Ara que sabem que no plou,
anem per la resposta difícil.
 

(hem subtitulat el vídeo per facilitar-ne la comprensió)
Comencem amb un enigma clàssic: sou davant d'una porta i teniu dos guàrdies que no us deixen passar (en aquests cas els nostres simpàtics gossos), l'un sempre diu la veritat i l'altre sempre menteix, però això passa els dilluns, perquè divendres passa exactament a l'inrevés, dimecres, en canvi, menteixen tots dos, al contrari de diumenge que tots dos diuen la veritat, no com dimarts que un menteix i l'altre no se sap, o els dijous, que un diu la veritat i l'altre potser sí, potser no; dissabte ja és un caos, cap dels dos sap si menteix o diu la veritat. Total que, per poder entrar, heu de respondre a aquestes dues preguntes: Quin dia és avui? està plovent a bots i barrals? (recordeu que, el temps, cronològic i meteorològic, no és el vostre, és el del món paral·lel d'aquesta història).

Pista 1

L’afirmació «està plovent a bots i barrals» podria ser veritat o mentida segons el dia de la setmana que fos, i segons ho digués un o altre gos. Però no ho afirmen, només ho pregunten; en aquest cas és irrellevant que menteixin o diguin la veritat. Per saber si plou o no us heu d’haver fixat en el vídeo.

Pista 2

En el cas del dia de la setmana, passa el mateix, no afirmen res, només ho pregunten i, per tant, heu de trobar la solució en un altre lloc.

Pista 3

Per a la gent llegida la resposta és el nom d’un famós coprotagonista d’un conegudíssim llibre d’aventures (en la seva versió catalana).

Pista 4

Per saber en quin dia està passant aquesta escena heu de retrocedir als vídeos que heu vist abans, i, a partir d’aquí, seguint el fil, calcular el dia.

Pista definitiva per als més espessos

Com podeu comprovar als vídeos, parlem amb l’alcalde el dia de Sant Jordi de 2020, i, l’endemà, contactem amb Celso i Esther perquè vagin a la casa; així doncs, és 24 d’abril de 2020, només heu de mirar en un calendari quin dia de la setmana era.

Entreu la resposta després de passar de pàgina